zondag 22 oktober 2023

'Al 290.000 Russische soldaten dood of gewond'

De Britse militaire inlichtingendiensten gaan er vanuit dat 290.000 Russische soldaten zijn gedood of gewond zijn geraakt in de afgelopen anderhalf jaar. Daarvan zouden er 100.000 wel gewond zijn geraakt, maar hersteld en opnieuw ingezet in de strijd. 

De recente pogingen van de Russen om Avdiivka te veroveren hebben volgens de Britten geleid tot een 90 procent stijging van de verliezen. De verliezen van het huurlingenleger van de Wagner Groep inclusief de bataljons van geronselde gevangenen bij de strijd om de stad Bachmoet zijn niet meegerekend. De Britse inlichtingendiensten zeiden eerder al dat Rusland de helft van z'n luchtlandingstroepen is kwijtgeraakt in Oekraïne, wat neer komt op 15.000 soldaten.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie zouden sinds 24 februari 2022 zouden aan beide zijden al bijna een half miljoen soldaten zijn gedood of gewond geraakt, vooral bij de Russen.

De generale staf van het Oekraïense leger zegt dat al 293.830 Russische soldaten zijn gesneuveld. Gisteren zouden 980 Russen zijn gedood.

Bron: European 
Pravda

Geen opmerkingen: