maandag 23 oktober 2023

Ernstige schade aan energiecentrale Donetsk

Bij een Russische aanval is gisteravond een elektriciteitscentrale vernield. Het energiebedrijf DTEK zegt dat sprake is van 'ernstige schade', maar ook dat technici meteen na de aanval aan de slag zijn gegaan om de schade zoveel mogelijk te herstellen. 

DTEK zegt niet welke energiecentrale is aangevallen, maar in een door minister Ihor Klimenko van Binnenlandse Zaken gepubliceerd overzicht wordt alleen in de provincie Donetsk een aanval op een 'onderdeel van de infrastructuur' genoemd. Er brak brand uit. De brandweer had enkele uren nodig om het vuur te doven. Niemand raakte gewond.

In de provincie Cherson viel wel een gewonde. De Russische luchtmacht bestookte de dorpen Tjahinka, Pridniprovske en Mikilske met in totaal veertien bommen. In de provincie Soemi beschoot het Russische leger de dorpen Znob-Novhorodske en Stara Hoeta met mortieren en in de provincie Odesa werd een opslagplaats vernield door brokstukken van een uit de lucht geschoten drone. Er brak korte tijd brand uit.

In totaal werden door de luchtmacht dertien drones en een Kh-59 raket voortijdig onschadelijk gemaakt. De drones waren afkomstig van de Krim.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: