maandag 14 november 2022

Zelenski brengt bezoek aan pas bevrijd Cherson

President Volodimir Zelenski is vanmorgen in de stad Cherson aangekomen. Ook zijn stafchef Andri Jermak, diens plaatsvervanger Kirilo Timosjenko en enkele ministers vergezellen de president. 'We boeken vooruitgang', zei Zelenski tegen verslaggevers. 'We zijn klaar voor vrede, vrede voor ons hele land.' Hij dankte de NAVO en andere bondgenoten voor hun steun in de strijd tegen de Russen.

'Ik ben echt blij. Je kunt ook aan de reactie van de mensen hier dat ook zij oprecht blij zijn. Ze wachtten op ons leger, onze soldaten, op ons allemaal', zei Zelenski op het plein voor het provinciehuis in het centrum van Cherson. Hij voegde er aan toe dat zijn bezoek belangrijk is voor de inwoners die acht maanden bezetting achter de rug hebben. 'We zijn terug, onze vlag wappert hier weer.'

Vlak voordat de president en zijn naaste medewerkers arriveerden klonken schoten. En ook nadat hij een toespraak had gehouden klonken er artillerieschoten in de stad. Zelenski bracht ongeveer een half uur door in Cherson.

Bron: Jerusalem Post

Geen opmerkingen: