donderdag 24 november 2022

Meeste provincies hebben weer elektriciteit

In zestien provincies is de elektriciteitsvoorziening hersteld na de Russische raketaanvallen van gistermiddag. In de loop van de nacht wisten reparatieploegen het netwerk te herstellen in de provincies Odesa, Zaporizja, Tsjernivtsi, Tsjernihiv, Volin, Kyiv, Rivne, Tsjerkasi, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Chmelnitski, Charkiv, Mikolajiv en Dnipropetrovsk.

In de loop van de ochtend kwamen daar de provincies Kirovohrad en Vinnitsja bij. In de meeste provincies zijn met name de water- en warmtevoorzieningen weer volledig aangesloten op het stroomnetwerk. In andere provincies wordt nog gewerkt aan terugbrengen van de elektriciteitsvoorziening bij de huishoudens.

In de hoofdstad Kyiv is op de linkeroever van de Dnipro weer elektriciteit, op rechteroever deels. Volgens burgemeester Vitali Klitsjko zit 70 procent van de huishoudens nog zonder stroom. Op de linkeroever is de watertoevoer volledig hersteld, op de rechteroever moet dat in de loop van vandaag gebeuren.

In de provincie Dnipropetrovsk kwamen bijna 3.000 mijnwerkers ondergronds vast te zitten als gevolg van Russische aanvallen die de stroomvoorziening uitschakelden. Reddingsoperaties hebben er afgelopen nacht voor gezorgd dat alle mijnwerkers in Krivi Rih en Pavlohrad veilig bovengronds kwamen.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: