zaterdag 5 november 2022

Een op vijf soldaten haalt Oekraïne niet eens

De verhalen waren er al wel dat de pas gemobiliseerde Russische soldaten nauwelijks of zelfs helemaal niet getraind naar de frontlijn worden gestuurd. Het Britse ministerie van Defensie bevestigt dit beeld.  Ook de jonge Russen die dit najaar opkomen voor hun dienstplicht zouden niet beter af zijn. De mensen die de nieuwbakken soldaten moeten trainen zijn door de legerleiding al naar het front in Oekraïne gestuurd 'en aangenomen mag worden dat een aantal van hen al is gesneuveld', constateert het ministerie op basis van rapporten van de eigen inlichtingendiensten.

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat 318.000 mannen zijn gemobiliseerd en dat 49.000 van hen al in Oekraïne zijn. 'Er komen steeds meer berichten over grote verliezen', aldus het Britse ministerie. Eerder deze week meldde de onafhankelijke Russische nieuwssite Novaja Gazeta dat een op de vijf niet eens aan vechten tegen het Oekraïense leger toe komt. Er vallen doden door onderlinge gevechten, overmatig alcoholgebruik, drugs, zelfmoord en ongelukken.

Het Institute for the Study of War (ISW) meent dat Poetin de mobilisatie in het geniep voortzet, ook al constateerde hij gisteren dat er voorlopig geen nieuwe mensen worden opgeroepen, uitgezonderd de jongeren die hun dienstplicht moeten vervullen. De Russische president heeft gisteren echter ook een decreet uitgevaardigd waarbij het is toegestaan om gevangenen naar het leger te sturen om in Oekraïne te gaan vechten.

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: