dinsdag 8 november 2022

Boosheid over 'onbegrijpelijk offensief' Pavlivka

Er ontstaat steeds meer onvrede in Rusland over de manier waarop de oorlog in Oekraïne verloopt. Aanvankelijk was dit alleen het geval bij de militaire bloggers, maar het Institute for the Study of War (ISW) ziet steeds meer boosheid bij de vrouwen en moeders van Russische soldaten. 
Militaire bloggers zeggen nu dat de legerleiding een brigade heeft opgeofferd voor een 'onbegrijpelijk offensief' bij het dorp Pavlivka in de provincie Donetsk. In vier dagen tijd zijn daar meer dan 300 soldaten gedood, gewond of vermist. Ook verloor deze brigade de helft van de wapens. 

Het Russische ministerie van Defensie liet gisteren in een zeldzame verklaring weten dat slechts 1 procent van de soldaten van deze brigade was gedood en nog geen 7 procent gewond geraakt in de afgelopen tien dagen. Daarentegen zou het Oekraïense leger zware verliezen hebben geleden. De door de  militaire bloggers verspreide informatie over grote verliezen zou schromelijk overdreven zijn (zonder bewijs aan te voeren) en er werd gesuggereerd dat deze informatie van de Oekraïense inlichtingendiensten afkomstig zou zijn.

Volgens Oekraïne zijn gisteren opnieuw 710 Russische soldaten gesneuveld, sinds 24 februari al 77.170.

Bronenn: ISW, Interfax

Geen opmerkingen: