donderdag 17 november 2022

Weer Russische rakettenregen op Oekraïne

Reddingswerkers in de stad Vilnjansk.
Opnieuw heeft Rusland vanmorgen massaal raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïense doelen. In heel Oekraïne ging vanmorgen het luchtalarm af. Er zouden in twee uur tijd vijftig raketten zijn afgevuurd. Uit het hele land komen berichten binnen over schade en slachtoffers.

Volgens eerste berichten heeft de luchtafweer twee kruisraketten boven de hoofdstad Kyiv onschadelijk gemaakt en werden twee kamikaze drones van Iraanse makelij boven het Kyiv Reservoir uit de lucht geschoten. Er is nog geen informatie over slachtoffers of schade.
Rusland 
In de stad Dnipro zijn volgens burgemeester Boris Filatov 'twee infrastructuurprojecten' vanmorgen rond 8.30 uur geraakt door Russische raketten. Het gaat om de aardgasvoorziening en een machinefabriek. Er zouden tenminste acht gewonden zijn, waaronder een 15-jarige. 

Nabij de stad Izjoem in de provincie Charkiv zou de energievoorziening zijn geraakt door meerdere raketten. Er vielen drie gewonden.

Afgelopen nacht zijn vier doden gevallen bij een Russische raketaanval in een dorp aan de rand van de stad Vilnjansk in de provincie Zaporizja. Het ging om drie raketten, waarvan er een in een appartementencomplex van twee etages terecht kwam. Er zouden nog mensen onder het puin liggen.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: