donderdag 24 november 2022

Wagner-baas provoceert met bebloede voorhamer

De baas van de Wagner Group, het huurlingenleger in dienst van het Kremlin, wil een voorhamer met een zogenaamd bebloede steel aan het Europees Parlement geven als protest tegen het besluit om Rusland als 'staatssponsor van terrorisme' aan te merken. Jevgeni Prigozhin zegt in een persbericht dat hij vindt dat het Europees Parlement om dit besluit ontbonden dient te worden. Ook laat hij alvast zijn advocaat een vioolkist tonen met daarin de voorhamer.

De voorhamer heeft een dubbele boodschap. De soldaten van de Wagner Group staan al langer bekend om de wreedheden die ze begaan, onder meer door hun slachtoffers dood te slaan met een voorhamer. Dat was in Syrië al het geval. Anderhalve week geleden verscheen een video waarop te zien was hoe de Rus Jevgeni Noezhin om het leven werd gebracht met een voorhamer. 

Noezhin was een wegens moord veroordeelde gevangene die werd ingelijfd door de Wagner Group en vervolgens naar het front in Oekraïne gestuurd. Hij gaf zich over aan het Oekraïense leger, maar kwam via een gevangenenruil weer in Rusland terecht. Wagner-baas Prigozhin gaf na het bekend worden van de video duidelijk aan dat zijn mensen verantwoordelijk waren voor deze executie.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: