woensdag 23 november 2022

Meeste Oekraïense huishoudens zonder stroom

Als gevolg van de raketaanvallen van vanmiddag zijn niet alleen de meeste elektriciteitscentrales en waterkrachtcentrales buiten werking, maar ook alle Oekraïense kerncentrales. Dat meldt het ministerie van Energie. Ook transformatorstations zouden zijn geraakt. Dit alles zorgt er voor dat vrijwel alle Oekraïense huishoudens nu zonder elektriciteit zitten, en als gevolg daarvan ook vaak in de kou en zonder kraanwater.

Het ministerie zegt dat onderhoudstechnici in het hele land al druk aan het werk zijn om de door de Russen aangerichte schade te herstellen. 'Maar Rusland zal niet in staat zijn om de Oekraïners te intimideren. Wij zijn niet bang voor kou, duisternis of terrorisme. We zullen ze samen verslaan, ieder op zijn eigen manier. Heb vertrouwen in onze technici, heb vertrouwen in ons leger.'

Rusland heeft vanmiddag 70 kruisraketten afgevuurd op burgerdoelen. Niet alleen bommenwerpers, maar ook vanaf twee marineschepen op de Zwarte Zee. De luchtafweer wist 51 raketten voortijdig onschadelijk te maken. Ook werden vijf kamikaze drones uit de lucht geschoten. Er vielen voor zover nu bekend zes doden, terwijl 36 mensen gewond raakten. 

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: