woensdag 6 maart 2019

Zeven aanvallen, twee soldaten raken gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen die zelf twee van hun manschappen gedood zagen en nog eens twee gewond raakten door tegenvuur van het leger. De rebellen deden zeven aanvallen, onder meer met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware mitrailleurs. Er werd geschoten op soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Lebedinske, Voidane, Sjirokine, Piski en Krimske.

De separatisten in Donetsk spreken van zeventien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Center aan de rand van de stad Donetsk, op die bij Spartak, Sjachta Troedovska, Staromichailovka, Zajtseve, Dolomintoje, Sjachta Gagarine, Jasinovata, Kroetja Balka, Veseloje, Dokoetsjajevsk, Leninksoje, Kominternovo en Sachanka. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren en artilleriegeweren.

De separatisten in Loehansk maken melding van vier aanvallen op hun posities bij de buurtschap Kalinovo en de dorpen Smeloje, Zhelobok en Sokolniki. Hier zouden door het Oekraïense leger 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en granaatwerpers zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: