maandag 18 maart 2019

Oekraïense soldaat gedood, twee gewonden

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Twee soldaten raakten gewond. De rebellen zouden twee van hun manschappen hebben verloren, terwijl vier rebellen gewond raakten door tegenvuur van het Oekraïense leger. De rebellen vielen tienmaal aan, met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur. De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Vodiane, Krimske, Novotoshkviske, Zolote-4, Novoloehanske en Loehanske.

De separatisten in Donetsk maken eveneens melding van tien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Center aan de rand van de stad Donetsk, bij Sjachta Troedovska, Jasinovota, Vsiljevka, Oktober, Kominternovo en Sachanka. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zou een sluipschutter in actie zijn geweest.

De separatisten in Loehansk zeggen dat hun posities viermaal zijn aangevallen door het leger. Rebellen bij Zolote-5, Froenze, Kalinovka en Zhelobok werden aangevallen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zou het leger pantserwagens hebben ingezet.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: