woensdag 27 maart 2019

Escalatie met 23 aanvallen rebellen op het leger

Van een 'lentebestand' is al lang geen sprake meer, wel van een escalatie met gisteren maar liefst 23 aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Een Oekraïense soldaat raakte gewond. Het leger schoot terug, doodde een rebel en verwondde er twee. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook werden pantserwagens ingezet tegen het leger.

De aanvallen waren gericht tegen de soldaten bij de steden Avdiivka, Marjinka, Krasnhohorivka en de dorpen Vodiane, Lebedinske, Verchniotoretske, Novotrojtske, Kamjanka, Mikolajivka, Tsjermalik, Krimske, Novoloehanske, Choetir Vilni, Novozvanivka, Katerinivka, Trojtske en de kolenmikjn Boetivka.

Volgens de separatisten in Donetsk voerde het Oekraïense leer twaalf aanvallen uit op hun posities bij Aleksandrovka, Elenovka, Dolomitnoje, Sjachta Gagarina, Vasiljevka, Kroetja Balka, Leninskoje en Sachanka. In Sjachta Gagarina liepen twee huizen schade op. Er zou geschoten zijn met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

De separatisten in Loehansk spreken van zeven aanvallen op hun posities bij Almaznaja, Pervomajsk, Froenze, Donetski, Zhelobok en Kalinovo-Borstsjevatoje. Het Oekraïense leger zou daarbij hebben geschoten met 120 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, vanuit pantserwagens en met granaatwerpers en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: