vrijdag 15 maart 2019

Peiling: Zelenski leidt, Timosjenko weer tweede

Ook in een nieuwe peiling van het onderzoeksbureau Sofia gaat tv-komiek Volodimir Zelenski ruim aan de leiding met 23,1 procent, maar staat Joelia Timosjenko tweede met 14 procent en de zittende president Petro Porosjenko derde met 12,4 procent. In de eerder deze week gepubliceerde peiling van Socis werd Porosjenko als tweede genoemd en nam Timosjenko de derde plek in.

De verdere rangschikking blijft gelijk, al variëren de percentages. Joeri Bojko komt op de vierde plaats met 12 procent en dat is bijna het dubbele van de score in de peiling van Socis. Anatoli Hritsjenko komt uit op 7,4 procent en Oleh Liasjko op 4,6 procent. Het is overigens goed om de peilingen met een flinke korrel zout te nemen. Niet alleen omdat de verkiezingsuitslag toch altijd nét weer anders is, maar ook omdat de meeste onderzoeksbureaus niet onpartijdig zijn.

Als er nu parlementsverkiezingen zouden zijn, dan zou volgens de peiling van Sofia de partij Dienaar van het Volk van Zelenski aan de leiding gaan met 19,2 procent. Timosjenko's Moederlandpartij komt met 13,9 procent op de tweede plaats. Het Oppositieblok/Voor het Leven van Bojko/Medvedtsjoek is derde met 10,9 procent, op de voet gevolgd door Blok-Porosjenko/Solidariteit. Hritsjenko's Burger Positie haalt in deze peiling 6,8 procent. De overige partijen blijven onder de kiesdrempel.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: