woensdag 6 maart 2019

Kobolov moet weg bij Naftogaz, maar hij wil blijven

CEO Andri Kobolev van Naftogaz.
Het kabinet wil af van algemeen directeur Andri Kobolev van het staatsenergiebedrijf Naftogaz. Kobolev heeft een contract dat op vrijdag 22 maart afloopt. Een dag later wordt de vacature opengesteld en kunnen sollicitanten zich melden. Ook Kobolev heeft inmiddels laten weten dat hij dat gaat doen, ook al maakt hij geen kans. "Ik stap in elk geval niet op'', kondigt de hoogste baas van Naftogaz alvast aan.

De raad van bestuur van Naftogaz besloot vorige week nog het arbeidscontract met Kobolev te verlengen. Hij blijkt een maandsalaris van 66.310 euro te hebben. Terwijl de huidige regering al van hem af wil, hoeft Kobolev ook niets te verwachten van Joelia Timosjenko. Mocht zij president worden, dan wil ze de gasprijs voor de huishoudens minimaal te halveren.

Kobolev heeft al laten weten dat dit onmogelijk is, omdat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) er nooit mee akkoord zal gaan. Oekraïne is de komende jaren nog afhankelijk van de miljardenleningen van het IMF, want zonder die steun gaat het land onherroepelijk bankroet.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: