donderdag 14 maart 2019

Rebellen vallen tweemaal aan, soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Omdat het leger terugschoot, werd een rebel gedood en raakten er drie gewond. De rebellen vielen tweemaal aan. Bij Avdiivka met granaatwerpers en geweervuur en bij het stadje Marjinka was een sluipschutter actief.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er elf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de luchthaven, bij Zhabitsjevo, Staomichailovka, Horlivka, Gagarin Collieri, Zajtseve, Vasiljevka, Kominternovo en Sachanka. Het leger zou pantserwagens, granaatwerpers, artilleriegeweren en sluipschutters hebben ingezet. 's Avonds zouden rebellen en werknemers van de waterfiltratiefabriek Voda Donbassa bij de stad Jasinovata zijn beschoten. ''Ondanks de toezegging van Oekraïne dat er niet geschoten zou worden'', aldus het persagentschap DAN van de separatisten.

De separatisten in Loehansk melden vier aanvallen van het leger op hun posities bij Zolote-5, Goloebovsko, Smeloje en Prishib. Er zou zijn geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, tankgranaten en geweervuur.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: