vrijdag 22 maart 2019

Oekraïense soldaat gedood, twee gewonden

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood, terwijl twee soldaten gewond zijn geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. De verliezen bij de rebellen door tegenvuur van het leger waren nét iets groter: drie rebellen werden gedood, zes liepen verwondingen op. De rebellen vielen zevenmaal aan.

Er werd met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs, geweren en vanuit pantserwagens geschoten op de soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Sjirokine, Choetir Vilni, Zolote-4, Pivdenne, Krimske en Stanitsja Loehanska. Na middernacht was er nog een aanval met tankgranaten en zware machinegeweren op soldaten bij het dorp Zolote-1.

Volgens de separatisten in Donetsk voerde het Oekraïense leger gisteren zeventien aanvallen uit op hun posities bij Sjachta Troedovska, Aleksandovka, ten noorden van de stad Donetsk, Spartak, Kroetja Balka, Vasiljevka, Sjachta Gagarina, Sjachta 6/7 en Sachanka. Daarbij zou het leger mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren hebben gebruikt. Het persagentschap DAN maakt vanmorgen melding van een aanval van het leger op Kominternovo, waarbij de stroom is uitgevallen en drie huizen schade hebben opgelopen.

De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen van het leger op hun posities bij de dorpen Zolote-5, Froenze en Kalinovo. Hierbij zouden mortieren, pantserwagens, artilleriegeweren, antitankraketten en granaatwerpers zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: