woensdag 20 maart 2019

Leger vernietigt installatie antitankraketten rebellen

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren zevenmaal aangevallen. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond. Het leger wist een truck met daarop een raketsysteem onschadelijk te maken. Het is niet duidelijk of daarbij twee rebellen om het leven zijn gekomen en twee gewond zijn geraakt, zoals de separatisten in Loehansk melden. Zowel het leger als de separatisten zeggen er namelijk niet bij waar de aanval op de truck van de rebellen plaats had.

De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op de soldaten bij het stadje Marjinka en de dorpen Novo-Oleksandrivka, Krismke, Novoloehanske en Novotoshkivske. Na middernacht was er een aanval op soldaten bij het dorp Lebedinske met granaatwerpers en zware machinegeweren. Een Oekraïense soldaat raakte daarbij gewond.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger gisteren zestien aanvallen deed op hn posities bij de luchthaven, Shachta Troedovska, Spartak, Staromichailivka, Jasinovata, Holmovski, Dolomitne, Oktober en Kominternovo. Vier huizen aan de rand van de bezette stad Horlivka zouden schade hebben opgelopen bij een beschieting. Er zouden pantserwagens, granaatwerpers en geweervuur zijn ingezet.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: