maandag 4 maart 2019

Rebellen vallen negen maal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een van de negen aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Door tegenvuur werden twee rebellen gedood en viel er een gewonde. De aanvallen van de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs, geweervuur en pantserwagens waren gericht tegen de soldaten bij het stadje Popasna en de dorpen Vodiane, Hnoetove, Novozvanivka, Novo-Oleksnadrivka, Choetir Vilni, Novoloehanske, Lobatsjeve en Krimske. Na middernacht waren er al weer twee aanvallen met 120 millimeter mortieren op soldaten bij de dorpen Lebedinske en Vodiane,

Volgens de separatisten in Donetsk werden afgelopen nacht twee woningen en twee gebouwen in Zajtseve beschadigd bij een beschieting door het Oekraïense leger. Er raakte niemand gewond. Het leger zou de posities van de rebellen gisteren zestien maal hebben aangevallen. De aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren en artilleriegeweren waren gericht tegen onder meer het Volvo Center in Donetsk, Horlivka, Holmovski, Sjachta Gagarina, Vasiljevka, Veseloje, Zhabitsjevo, Leninksoje en Sachanka.

De separatisten in Loehansk spreken van acht aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Pervomajsk, Kalinovo, Donetksi, Zhelobok, Sokolnik en Kalinovka. Er zou geschoten zijn met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en antitankraketten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: