dinsdag 5 maart 2019

Rebellen vallen negenmaal aan, soldaat gedood

Bij een van de negen aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger is gisteren een Oekraïense soldaat om het leven gekomen. Ook vier rebellen lieten het leven en eentje raakte gewond door tegenvuur. De rebellen schoten met een tank, 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, zware mitrailleurs en geweren op de legerposities bij de dorpen Lebedinske, Vodiane, Sjirolkine, Piski, Zajtseve, Novotoshkivske, Krimske en Stanitsja Loehanska.

Ook werden mortieraanvallen uitgevoerd op de dorpen Zajtseve en Novoloehanske, waarbij een woning en enkele gebouwen werden beschadigd. Na middernacht schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren op soldaten bij Krimske.

Volgens de separatisten in Donetsk was het Oekraïense leger weer buitengewoon actief, want er zouden maar liefst 22 aanvallen zijn geweest op hun posities bij het Volvo Center, Zhabitsjevo, Spartak, Alexandrovka, Staromichailovka nabij de stad Donetsk, bij Horlivka, Zajtsevo, Dolomitnoje, Gagarin Collieri, Verchnotoretskoje, Holmovski, Jasinovataja, Kroetja Balka, Leninskoje, Kominternovo en Sachanka.

Er zou met 82 en 120 millimeter mortieren en artilleriegeweren zijn geschoten. Twee woningen en een buiten gebruik zijnd restaurant in Sachanka en vier huizen in Staromichailovka zouden schade hebben opgelopen. Circa 200 inwoners van Sachanka en Kominternovo zouden vanmorgen nog zonder stroom hebben gezeten.

De separatisten in Loehansk maken melding van drie aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Pervomajsk, Donetski en Krasni Jar. Hierbij zouden 120 millimeter mortieren en artilleriegeweren zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: