maandag 4 maart 2019

Veroorzakers dodelijk ongeluk Charkiv krijgen tien jaar celstraf

Twee automobilisten die betrokken waren bij een zwaar verkeersongeluk in Charkiv zijn door de rechtbank in deze stad veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Bij het ongeluk op 18 oktober 2017 in het centrum van Charkiv kwamen zes mensen om het leven en raakten nog eens vijf gewond. In eerste instantie werd de toen 20-jarige studente Olena Zajtseva als schuldige aangewezen. Zij zou onder invloed van drugs met maar liefst 100 kilometer per uur door rood zijn gereden, waarbij ze op de wagen van de kleine ondernemer Hennadi Dronov zijn gebotst.

Dronov was in eerste instantie getuige, maar werd na twee weken ook als schuldig aangemerkt. De kwestie zorgde voor veel ophef, want Olena Zajtseva is de geadopteerde dochter van Vasil Zajtsev, een steenrijke zakenman in Charkiv. Verondersteld werd dat zij door de invloed van haar vader wel onder een gevangenisstraf uit zou komen, zoals in het verleden vaker is voorgevallen. Dat blijkt dus niet het geval, vermoedelijk ook door de vele publiciteit rond deze kwestie.

Zajtseva bekende schuldig te zijn aan het veroorzaken van het verkeersongeluk, waarbij ze met een peperdure Lexus RX350 door rood reed en zes voetgangers op het trottoir schepte. Dronov houdt nog altijd vol onschuldig te zijn. Beiden kregen van de rechtbank niet alleen de maximale gevangenisstraf opgelegd, maar ze mogen ook drie jaar niet achter het stuur en ze moeten elk 300.000 euro schadevergoeding betalen aan de gewonden en de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: