dinsdag 19 maart 2019

Opnieuw soldaat gesneuveld bij aanval rebellen

Voor de derde opeenvolgende dag is een Oekraïense soldaat gesneuveld als gevolg van een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Omdat het leger terugschoot werden twee rebellen gedood en raakten nog eens twee rebellen gewond. Er waren slechts drie aanvallen op legerposities bij de de dorpen Katerinivka en Choetir Vilni. Er werd door de rebellen geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook waren sluipschutters actief.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger zevenmaal aan. Er werd met luchtdoelgeschut, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens geschoten op hun posities bij het Volvo Center aan de noordkant van de stad Donetsk, bij de stad Jasinovata en de dorpen Staromichailovka, Troedovska Collieri en Sachanka. In Staromichailovka zouden twee woningen zijn beschadigd bij een beschieting.

De separatisten in Loehansk maken melding van negen aanvallen op hun posities bij Oeglegorsk, Zolote-5, Froenze, Goloebovske, Kalinovka, Molodjozhnoje, Smeloje en Zhelobok. Hier zou met 122 millimeter artillerie, antitankraketten, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren zijn geschoten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Center

Geen opmerkingen: