donderdag 14 maart 2019

Nieuwe peiling: Zelenski leidt, maar Porosjenko wint

Ook uit een peiling van het onderzoeksbureau Socis tv-komiek Volodimir Zelenski als koploper uit de bus, maar tegelijkertijd blijkt dat de meeste ondervraagden toch de huidige president Petro Porosjenko als eindwinnaar zien van de komende verkiezingen. Zelenski krijgt 20,7 procent achter zich tegen Porosjenko 13,2 procent. Joelia Timosjenko komt uit op 11 procent, de pro-Russische kandidaat Joeri Bojko op 6,5 procent en 5,8 procent zegt voor Anatoli Hrisjenko te kiezen. Voor Oleh Liasjko, de leider van de Radicale Partij, kiest 3,5 procent.

Een kwart van de kiezers zegt nog niet te weten op wie ze gaan stemmen, terwijl driekwart van de kiezers zeker van plan is om zijn of haar stem uit te brengen.

Omdat geen van de presidentskandidaten 50 procent of meer gaat halen op zondag 31 maart is een tweede stemronde nodig. De deelnemers aan de peiling kregen de vraag voorgelegd wie die tweede ronde gaat winnen en de nieuwe president wordt. Daarbij koos 23,9 procent voor Porosjenko. Zelenski kreeg hier 19,3 procent en Timosjenko 13,2 procent. De overige kandidaten kwamen niet boven de 3 procent uit.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: