woensdag 13 maart 2019

Rebellen vallen leger Oekraïne driemaal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren driemaal aangevallen. Niemand raakte gewond, aldus de legerleiding vanochtend. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, tankgranaten en geweervuur op de legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Pavlopil en Krimske.

De separatisten in Loehansk vertellen een heel ander verhaal. Er werden twee van hun manschappen gedood en een derde raakte gewond bij één van de zes aanvallen die het Oekraïense leger op hun posities deden. De aanvallen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en (artillerie)geweren waren volgens de separatisten gericht tegen hun posities bij Zolote-5, Froenze en Zhelobok.

De separatisten in Donetsk spreken van zeven aanvallen van het leger. Met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur zouden hun posities bij Zajtseve, Vasiljevka, Kashtoanovoje, Oktober, Sachanka en Sosnovskoje zijn aangevallen. Ook zouden sluipschutters actief zijn geweest. Er wordt geen melding gemaakt van slachtoffers.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre, DAN

Geen opmerkingen: