zaterdag 23 maart 2019

Unicef: stop met aanvallen rond watervoorziening

Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, roept de strijdende partijen in Oost-Oekraïne op om te stoppen met aanvallen nabij de faciliteiten voor de drinkwatervoorziening. ''Alleen al in 2018 werd de watervoorziening 89 maal verstoord door de vijandelijkheden, waardoor miljoenen inwoners zonder drinkwater kwamen te zitten. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er al weer 19 van zulke verstoringen geweest'', aldus Unicef.

In de afgelopen vijf jaar werden 30 medewerkers van de waterbedrijven gedood tijdens hun werkzaamheden, in het bijzonder bij het verrichten van reparaties aan kapotgeschoten voorzieningen. ''Elke dag dreigen 3,6 miljoen inwoners langs de frontlijn in de provincies Donetsk en Loehansk zonder drinkwater te komen door de voortdurende beschietingen. Gebrek aan schoon water en fatsoenlijke sanitaire voorzieningen schaadt vooral de kinderen.''

Unicef probeert samen met onder meer Duitsland om de gevolgen van het uitvallen van de drinkwatervoorziening met noodmaatregelen op te vangen, ook door het verrichten van de noodzakelijke reparaties.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: