donderdag 28 maart 2019

Dertien aanvallen, Oekraïense soldaten ongedeerd

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren dertien maal aangevallen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd. Het leger schoot terug en daarbij werden een rebel gedood en raakten twee anderen gewond. De aanvallen van de rebellen met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren waren gericht tegen de legerposities bij de stad Svitlodarsk en de dorpen Opitne, Hnoetove, Tsjermalik, Lebedinske, Krimske, Loehanske, Novo-Oleksandrivka en Novoloehanske.

De separatisten in Donetsk spreken van elf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities in de omgeving van de luchthaven, bij Spartka, Holmovski, Kroetja Balka, Kominternovo, Oktober en Sachanka. Het leger zou daarbij gebruik hebben gemaakt van 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

Volgens de separatisten in Loehansk viel het leger achtmaal aan, bij Zhelobok, Lozovoje, Smeloje, Kalinovo-Borstsjevatoje en Hloeboki. Er zou geschoten zijn met 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zette het leger pantserwagens in tegen de rebellen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: