zondag 31 december 2023

Team Duitse tv-zender ZDF in vernield hotel

Een team van de Duitse tv-zender ZDF was in het hotel Charkiv Palace toen dat gisteravond met Russische S-300 raketten werd bestookt. Alle vijf bleven ze ongedeerd, hun tolk liep evenwel een aantal botbreuken op bij de aanval. Drie leden van het team waren in hun kamers op de vijfde verdieping, een vierde bevond zich in de lobby en de vijfde bevond zich ten tijde van de aanval op de elfde verdieping. 

Anders dan sommige Nederlandse nieuwsmedia spreekt hoofdredacteur Bettina Shausten van ZDF niet van een vergeldingsactie voor wat zich eerder in de Russische stad Belgorod afspeelde, maar noemt zij het 'opnieuw een Russische aanval op de vrije pers'.

Het hotel in het centrum van de stad Charkiv wordt veelvuldig gebruikt door buitenlandse journalisten en hulpverleners, vandaar dat het een bewuste doelwit van de Russen was. Vijftien kamers van het Charkiv Palace waren ten tijde van de aanval bezet door tenminste tien journalisten. Eerder was al bekend dat een Britse journalist gewond was geraakt.

Bron: ZDF, foto hotel: gouverneur Oleh Sinjehoebov op Telegram

Geen opmerkingen: