zaterdag 30 december 2023

Rusland wil 'harde bewijzen' over raket van Polen

De Russische zaakgelastigde Andrej Ordasj is door het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken op het matje geroepen om uitleg te geven hoe een Russische raket in het Poolse luchtruim terecht kwam. Volgens Ordasj gaat hij dat pas doen als er 'hard bewijs' is dat het inderdaad om een Russische raket ging die gistermorgen vroeg tot 40 kilometer het Poolse luchtruim binnendrong. 

'Totdat er harde bewijzen worden geleverd geven we geen enkele uitleg, omdat het hier om onbewezen beschuldigingen gaat', wordt Ordasj geciteerd door het Russische staatspersbureau RIA Novosti. Hij wijst daarbij op het voorval van 22 november vorig jaar toen twee inwoners van een Pools grensdorp werden gedood. 'Ook toen probeerden ze Rusland de schuld te geven. Achteraf bleek het te gaan om een Oekraïense raket.'

Generaal Wieslaw Kukula, de opperbevelhebber van het Poolse leger, was er gisteren echter duidelijk over dat het een Russische raket was die over het dorp Gmina Dołhobyczów vloog en vervolgens terug naar Oekraïne, waar de raket uit de lucht werd geschoten. Radarbeelden zouden daar duidelijkheid over geven.

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: