woensdag 6 december 2023

'Onthouden steun Oekraïne volstrekt krankzinnig'

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het 'volstrekt krankzinnig' als het Congres besluit om Oekraïne niet langer te steunen. Biden vindt dat dit indruist tegen de belangen van de Verenigde Staten en zegt dat zijn regering er alles aan zal doen om toch geld voor Oekraïne te vinden. Ook minister van Financiën Janet Yellen waarschuwt dat de situatie alarmerend is. 'Als Oekraïne de oorlog met Rusland hierdoor verliest, dan is dat onze schuld.'

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken waarschuwt dat 'de Doos van Pandora van wereldwijde agressie open gaat' als Rusland Oekraïne weet te verslaan en president Vladimir Poetin straffeloos zijn gang kan gaan. 

Er staat dezer dagen een steunpakket van 111 miljard dollar op het spel. Dit geld is niet alleen bedoeld voor Oekraïne, maar ook voor Israel en het beter beveiligen van de Amerikaanse grens in het zuiden van het land tegen illegale immigratie. Dat laatste is een voorwaarde van de Republikeinen, terwijl de Democraten het immigratiesysteem zelf willen aanpakken.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: