dinsdag 12 december 2023

Meer dan 5.000 vrachtwagens vast aan grens

Er staan nu meer dan 5.000 vrachtwagens stil bij grensovergangen met Polen en Slowakije als gevolg van blokkades door boze transportondernemers die willen dat dat de 'visumvrije' passage van Oekraïense vrachtwagens wordt ingetrokken. Woordvoerder Andri Demtsjenko van de Oekraïense douane zegt wel goede hoop te hebben dat de situatie bij de grensovergang Jahodin-Dorohusk snel verbetert. 

In opdracht van de lokale burgemeester werd de blokkade hier gistermiddag opgeheven. Gisteren was er nog een wachtrij van ruim 1.000 vrachtwagens, vanmorgen nog 700. Er konden 300 vrachtwagens naar Oekraïne rijden, 120 naar Polen. Er was nog wel even een probleem toen gisteravond een vrachtwagen met pech de weg versperde. 

Er zijn nog steeds blokkades bij de grensovergangen Rava-Ruska-Hrebenne, Krakivets-Korczowa en Sjeheni-Medyka. Daar staan 2.600 vrachtwagens in de wacht om naar Oekraïne te mogen. De grootste problemen zijn bij Sjeheni-Medyka. 

Aan de Slowaakse grens zijn ook de nodige problemen. Bij de grensovergang Oezjhorod-Visné Nemecké staan 600 vrachtwagens te wachten tot ze Oekraïne in mogen. 
Bij de grensovergang Chop-Zahony staan 500 vrachtwagens in de wacht. Er is nu ook meer vrachtverkeer op de grens met Roemenië. Vanmorgen stonden hier 800 vrachtwagens te wachten om Oekraïne binnen te mogen via de grensovergang Poroebne-Siret.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: