zondag 24 december 2023

Russische aanvallen op zuidoever Dnipro falen

Het Russische leger probeert de Oekraïense troepen te verdrijven van de zuidoever van de Dnipro in de provincie Cherson. Gisteren deden de Russen vijftien aanvallen die allemaal werden afgeslagen, waarbij ze flinke verliezen leden. 'Onze troepen houden stand, behouden hun posities en brengen de vijand flinke schade toe', aldus de Oekraïense legerleiding. 

Er is nog veel onduidelijk over de drie Russische Su-34's die vrijdag uit de lucht werden geschoten. De moderne gevechtsvliegtuigen zouden volgens onbevestigde berichten zijn neergehaald met een recent door Duitsland geleverde Patriot. De Su-34's waren een plaag geworden voor de soldaten op de zuidoever van de Dnipro die zich hebben verschanst in en bij het dorp Krinki.

De situatie voor de Oekraïense troepen in en bij Avdiivka (provincie Donetsk) blijft moeilijk. Ze wisten negentien aanvallen af te slaan bij Novobachmoetivka, Stepove en Avdiivka, en nog eens twaalf bij Sieverne, Pervomajske en Nelvelke. De Russen vielen tien dorpen in deze omgeving aan met artillerie en mortieren.

Ook bij de bezette stad Bachmoet hebben de Oekraïense troepen het moeilijk. De Russen vielen hier achtmaal aan bij Bohdanivka, Ivanivske, Klisjtsjiivka en Andriivka. Tien dorpen kwamen onder Russisch vuur van mortieren en artillerie. Het ging om onder meer Vasjoekivka, Bohdanivka, Klisjtsjiivka, Andriivka en New-York.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: generale staf Oekraïne

Geen opmerkingen: