maandag 4 december 2023

Russen sluiten stadje Avdiivka steeds verder in

Het Russische leger heeft gisteren terreinwinst geboekt bij het stadje Avdiivka. Het Institute for the Study of War (ISW) bevestigt aan de hand van geolocatie dat de Russen ten westen van de spoorlijn bij het dorp Stepove zijn opgerukt. Stepove ligt op drie kilometer van Avdiivka. Ook zouden ze terrein hebben gewonnen ten zuidwesten van het dorp Pervomajske, dat op tien kilometer van Avdiivka ligt. 

Russische militaire bloggers zeggen dat hun troepen afgelopen  weekeinde tot op 300 meter van Stepove zijn opgerukt. Ook zouden de Russen dichterbij de dorpen Novokalinove, Krasnohirivka en aan de noordkant van Avdiivka de dorpen Pervomajske en Sjeverne zijn gekomen. 

De Oekraïense legerleiding zegt dat aanvallen van de Russische troepen zijn afgeslagen bij Novobachmoetivka, Novokalinove, Tonenke, Stepove, Avdiivka, Sjeverne en Pervomajske. Russische bronnen melden gisteren dat er ook aanvallen aan de noordkant van Avdiivka bij Kamjanka en aan de zuidkant bij het industriegebied van Avdiivka. Een Russische militaire blogger beweert dat de Russische troepen gisteren verkenningen uitvoerden en zich hergroeperen om opnieuw aan te vallen bij het industriegebied van Avdiivka.

Vitali Barabasj, die de militaire leiding heeft in Avdiivka, zei gisteren dat de gedurende de derde aanvalsgolf richting Avdiivka de Russen het industriegebied van meerdere kanten aanvielen om de Oekraïense troepen in verwarring te brengen, onder meer vanuit Spartak dat op vier kilometer van Avdiivka ligt. Barabasj voegde er aan toe dat de Russen op beter weer wachten, zodat ze ook weer pantserwagens kunnen inzetten.

Bron: ISW

Geen opmerkingen: