vrijdag 29 december 2023

Koeleba: 'Wereld moet hier wakker van worden'

Miljoenen Oekraïners werden vanmorgen gewekt door luide explosies. Minister Dmitro Koeleba van Buitenlandse Zaken zegt dat de hele wereld dit geluid had moeten horen, zodat het iedereen duidelijk is wat Rusland precies bedoelt met de bereidheid tot onderhandelen. 

'In alle hoofdsteden, hoofdkwartieren en parlementen waar momenteel discussie gaande is over het al dan niet voortzetten van de steun aan Oekraïne. Op alle redacties waar geschreven wordt over oorlogsmoeheid of de Russische wil om te onderhandelen over het beëindigen van de oorlog', aldus Koeleba. Om er aan toe te voegen dat 'de collectieve reactie alleen maar kan zijn dat de militaire en financiële steun aan Oekraïne onverminderd wordt voortgezet'. En: 'Alleen meer vuurkracht kan de Russische terreur tot zwijgen brengen.

Meteen vanmorgen al veroordeelden de Amerikaanse ambassadeur en de Letse president de grootschalige aanval op Oekraïne. De Britse ambassadeur benadrukte opnieuw dat aanvallen op de civiele infrastructuur een oorlogsmisdrijf zijn. 

Bron: European Pravda

    1 opmerking:

    geert457 zei

    Het grote probleem is de NAVO, ze gaan wachten tot de oorlog deze kant uitkomt , en dan gaan ze wakker worden . Moest trouwens al lang gebeurt zijn . Poetin lacht in zijn vuistje .