donderdag 7 december 2023

Centrale vernield, hulp uit buitenland ingeroepen

Twee eenheden van een elektriciteitscentrale aan de frontlijn zijn uitgevallen na een Russische artillerieaanval. De turbines zijn zwaarbeschadigde. Zowel het ministerie van Energie als het netbeheerder Oekrenergo hebben een oproep gedaan aan de huishoudens om zo weinig mogelijk elektrische apparaten aan te zetten, vooral aan het begin van de avond. Ook wordt ze gevraagd om de stekker uit elektrische apparaten te halen als ze niet worden gebruikt, omdat ook om stroom te besparen.

Oekrenergo krijgt gedurende acht uur buitenlandse hulp, omdat het op geen enkele manier mogelijk bleek om dit verlies in korte tijd op te vangen. Er komt nu tijdelijk elektriciteit uit Roemenië, Slowakije en Polen. 

Volgens het energiebedrijf DTEK is de elektriciteitscentrale enkele uren achtereen bestookt door het Russische leger. Het is al de zevende keer in de afgelopen 45 dagen dat een centrale dichtbij de frontlijn door de Russen is aangevallen, dus een doelbewuste om de Oekraïense energievoorziening te verstoren.

Bron: Oekrajinska Pravda

    1 opmerking:

    Anoniem zei

    Bedankt voor de zeer actuele nieuw berichten.