zaterdag 30 december 2023

'Meer Russische aanvallen tijdens feestdagen'

President Volodimir Zelenski maakte vanmiddag via de berichtendienst Telegram bekend dat de grootschalige Russische aanval van gisterochtend 39 mensen het leven heeft gekost. Er raakten ook 159 mensen gewond. De aanvallen waren gericht tegen 119 steden en dorpen, met schade aan honderden burgerdoelen. Van de 158 raketten en drones wist de Oekraïense luchtverdediging er 114 voortijdig onschadelijk te maken.

Het Institute for the Study of War (ISW) zegt dat de komende dagen nog meer Russische raketaanvallen te verwachten zijn, zoals ook afgelopen jaar rond de feestdagen het geval was. Dit is volgens het ISW bedoeld om de Oekraïners moedeloos te maken, vandaar dat opnieuw woonwijken doelwit zullen zijn. 

Ook na de jaarwisseling zal Rusland nog de nodige aanvallen doen op het Oekraïense energienetwerk. Met hetzelfde doel: het aanwakkeren van onrust onder de bevolking. Tegelijkertijd zou het de Russen inmiddels duidelijk moeten zijn dat de Oekraïners alleen maar vasthoudender worden om hun land te verdedigen, aldus het ISW.

Bronnen: The Kyiv Independent, Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: