zondag 31 december 2023

Doden en veel gewonden bij aanvallen op Charkiv

Bij een Russische raketaanval op het centrum van de stad Charkiv zijn gisteravond 26 mensen gewond geraakt, waaronder twee tieners en een Britse journalist. Er waren zes inslagen van Iskander-M raketten. Het hotel Charkiv Palace en een appartementencomplex liepen schade op. In het hotel verblijven geregeld buitenlandse journalisten en hulpverleners. In de loop van de nacht waren er ook aanvallen met drones.

In het dorp Borova in de provincie Charkiv zijn afgelopen nacht twee doden gevallen bij een Russische aanval met S-300 raketten. Een 55-jarige vrouw en een 59-jarige man moesten van onder het puin van hun huis worden gehaald. Er waren ook 28 gewonden, waaronder twee kinderen. Flatgebouwen, winkels, een hotel, een café, kantoorgebouwen en auto's werden beschadigd. 

Ook waren er Russische aanvallen met drones. Van de 49 drones konden er 21 voortijdig uit de lucht worden geschoten. De drones kwamen van drie kanten, onder meer vanaf de Krim. Volgens woordvoerder Joeri Ihnat van de luchtmacht was het een ongebruikelijke aanval, gericht op de Oekraïense troepen langs de frontlijn.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Telegram

Geen opmerkingen: