dinsdag 3 juli 2018

Rebellen vallen 21 maal aan, ondanks Oogstbestand

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de 21 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Twee rebellen zouden eveneens gewond zijn geraakt. In de provincie Loehansk was de situatie gespannen bij de dorpen Krimske en Pritsjepilivka. De rebellen gebruikten daar granaatwerpers en geweervuur om de soldaten te bestoken.

In de loop van de dag waren er ook vijandelijkheden langs de heuvelrug Svitlodarska Doeha. De legerposities bij de dorpen Loehanske en Novozvanivka kregen daar te maken met geweervuur van de rebellen. Die bestookten de legerposities bij het pas ingenomen dorp Zolote-4. Na een succesvolle tegenaanval bliezen de rebellen de aftocht. De soldaten bij het dorp Novoloehanske werden bestookt met zware machinegeweren en geweervuur.

In de provincie Donetsk waren er aanvallen met antitankgranaten op de verdedigers van het dorp Piski. In de omgeving van de havenstad Marioepol werden de soldaten bij de dorpen Vodiane, Hnoetove, Sjirokine, Pavlopil, Tsjermali en Lebedinske aangevallen met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur.

De separatisten in Donetsk melden dat het Oekraïense leger vandaag aanvallen heeft uitgevoerd op de lijn Avdiivka-Jakovlevka met granaatwerpers en geweervuur. Gisteren zou het rustig zijn gebleven. De separatisten in Loehansk hebben het over de verovering van Zolote-4 door het leger. Volgens hen is het dorp al sinds 2014 in handen van het Oekraïense leger en viel er dus niets te veroveren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: