woensdag 25 juli 2018

Rebellen vallen 33 maal aan, soldaten ongedeerd

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 33 maal aangevallen. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond, wel liep een rebel verwondingen op bij een vuurgevecht. De rebellen richtten zich met hun aanvallen op de legerposities bij Avdiivka, Marinka, Zolote en de dorpen Krimske, Loehanske, Pivdenne, Novhorodske, Zalizne, Opitne, Piski, Novotrojtske, Vodiane, Pavlopil, Talakivka, Lebedinske en Sjirokine.

De soldaten bij Vodiane werden bestookt met 120 millimeter mortieren, die bij Novotrojtske met 122 millimeter artillerie. De soldaten bij Lebedinske kregen te maken met 82 en 120 millimeter mortieren en 122 millimeter artillerie.

De separatisten op hun beurt spreken van zes aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Dokoetsjajevsk, Dzerzjinskoje, Leninskoje, Kominternovo en Sachanka. Het leger zou 120 millimeter mortieren hebben gebruikt. In Kominternovo werden twee huizen beschadigd, in Dokoetsjajevsk één. De separatisten in Loehansk melden drie aanvallen op hun posities bij het station van Marjevka en het dorp Kolinovka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: