woensdag 18 juli 2018

Bloggers stappen ongehinderd opslag tanks binnen

Twee bloggers hebben ongehinderd een bezoek kunnen brengen aan een fabrieksopslag met honderden tanks in Charkiv en daar video-opnamen kunnen maken. De opnamen publiceerden ze op hun YouTube-account, waar ze gisteravond alweer verwijderd blijken te zijn.

De video laat duidelijk zien dat er geen sprake is van bewaking van de tanks, ook al gaat het dan om 300 oude Sovjet-tanks. Er staan namelijk ook twaalf splinternieuwe tanks in de opslag, alsook de transportwagen waarmee ze naar de opslag zijn gebracht. ''De nieuwe tanks waren verzegeld, het lijkt er op dat ze nog nooit zijn gebruikt.''

Het ministerie van Defensie heeft toegegeven dat de opnamen zijn gemaakt in de fabriek in Charkiv waar tanks worden gemaakt en gerepareerd. Lokale media bevestigen dat. Er wordt geen melding gemaakt van een onderzoek door het ministerie naar het ontbreken van beveiliging. Wel is de politie een onderzoek begonnen naar het zonder toestemming betreden van het terrein van een staatsbedrijf door de twee bloggers.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: