dinsdag 31 juli 2018

Veertig aanvallen: drie soldaten raken gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen maar liefst veertig aanvallen uit. Bij schermutselingen met het leger werd één van de rebellen gedood en raakten vier gewond. Ook de separatisten in Loehansk maken melding van de dood van één van hen.

De aanvallen richtten zich op de posities van het Oekraïense leger bij de steden Svitlodarsk, Avdiivka en Marjinka, en bij de dorpen Krimske, Travneve, Novhorodske, Majorsk, Opitne, Novomichailivka, Novotrojtske, Kamjanka, Piski, Lebedinske, Pavlopil, Hnoetove en Sjirokine. Op de soldaten bij Vodiane werden drie aanvallen gedaan met 82 en 120 millimeter mortieren.

Volgens de separatisten in Loehansk werden hun posities driemaal aangevallen door het Oekraïense leger. Dat was het geval bij de dorpen Sokolniki, Prishib en Lozovoje. De separatisten in Donetsk hebben het zelfs over elf aanvallen op hun posities bij Jasinoevataja en de omliggende dorpen Spartak en Mineralnoje, het dorp Elenovka bij Kokoetsjajevsk en verder de dorpen Leninskoje, Oktober, Kominternovo en Sachanka.

Bronnen: Unian, DAN, Loehansk Media Centre

Geen opmerkingen: