vrijdag 27 juli 2018

'Provocaties bij viering 1030 jaar christendom'

De Russische Unie van Orthodoxe Broederschappen is volgens Information Resistance van plan om een processie van de Oekraïens-orthodoxe kerk van het Moskouse patriarchaat uit de hand te laten lopen. Als het verhaal klopt, dan gaan 'aanhangers van het Kyivse patriarchaat' op de vuist met deelnemers aan deze processie van de 'concurrentie'. De processie naar de Petsjersk Lavra is vanmiddag in Kyiv vanwege de viering van 1030 jaar christendom.

De provocaties zouden in scène worden gezet om aan te tonen dat het voornemen dat nu al grote verdeeldheid heerst onder de orthodoxe gelovigen in Oekraïne, zodat het voornemen om het Kyivse patriarchaat voortaan als zelfstandige kerk aan te merken alleen nog maar voor meer ellende kan zorgen.

Information Resistance zegt vernomen te hebben dat de leiders van de Russisch-orthodoxe kerk hun vertegenwoordigers in het buitenland hebben opgeroepen om de komende dagen paraat te zijn en zo gauw er onrust in Kyiv is een bijeenkomst te beleggen met politici en journalisten. Die moeten er dan van worden doordrongen dat de Oekraïense gelovigen elkaar naar het leven staan en dat het autocefaal verklaren van het Kyivse patriarchaat moet worden afgeblazen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: