maandag 30 juli 2018

Medvedtsjoek sluit zich aan bij Rabinovitsj' partij

Viktor Medvedtsjoek heeft de uitnodiging aanvaard van Vadim Rabinovitsj om zich bij diens partij Voor het Leven aan te sluiten. De oligarch Medvedtsjoek is een persoonlijke vriend van de Russische president Vladimir Poetin. Hij leidt nu nog de marginale pro-Russische partij Oekraïne's Keus, maar wil de krachten bundelen met Rabinovitsj in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar. Sinds de oprichting van zijn eigen partij twee jaar geleden is Rabinovitsj parlementslid gebleven voor het Oppositieblok.

Medvedtsjoek zegt in een verklaring dat hij het programma en de doelstellingen van Voor het Leven onderschrijft. ''Vrede voor de Donbas en het herstellen van de relaties met Rusland en de GOS-landen moeten voor ons allemaal de belangrijkste doelstellingen zijn. Dat is niet eenvoudig: we moeten leren te luisteren naar wat in het hele land onder de mensen leeft, we moeten leren onderhandelen en naar compromissen zoeken.''

De Oekraïense oligarch is er door zijn persoonlijke band met Poetin al in geslaagd een rol als bemiddelaar te verkrijgen. Zo was hij betrokken bij een grote gevangenenruil eerder dit jaar. Zijn nieuwe bondgenoot Rabinovitsj doet het goed in de peilingen voor de presidentsverkiezingen van eind maart, maar hij heeft zich nog niet verkiesbaar gesteld.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: