dinsdag 24 juli 2018

31-jarige vrouw raakt gewond bij beschieting

Een 31-jarige inwoonster van het door de separatisten bezette dorp Dokoetsjajevsk is gewond geraakt bij wat volgens het persbureau DAN een aanval was van het Oekraïense leger. De vrouw zou getroffen zijn door een granaatscherf. Het Oekraïense leger meldt dat twee soldaten gewond zijn geraakt. Vier pro-Russische rebellen zouden eveneens gewond zijn geraakt bij schermutselingen met het leger.

De rebellen vielen het leger gisteren in totaal 21 maal aan. De aanvallen richtten zich op legerposities bij Avdiivka, Marinka, Krimske, Majorsk, Lebedinske, Hnoetove, Talakivka, Pavlopil, Sjirokine en Vodiane. De soldaten bij de dorpen Krimske en Lebedinske kregen te maken met 82 millimeter mortieren, die bij Talakivka met 120 millimeter mortieren.

De separatisten in Donetsk spreken van zeven aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Dokoetsjajevsk, Kominternovo, Sachanka en Oktober. Daarbij zouden zowel 82 als 120 millimeter mortieren en pantserwagens zijn ingezet. Zes woningen in Kominternovo zouden schade hebben opgelopen. De separatisten in Loehansk melden één aanval, nabij het dorp Zhelobok.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: