woensdag 18 juli 2018

Oekraïense soldaat gedood, drie gewonden

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood en twee soldaten raakten gewond bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen 21 maal aan. Bij tegenaanvallen door het leger zouden drie rebellen zijn gedood en liepen eveneens drie verwondingen op. De aanvallen van de rebellen hadden plaats langs de hele frontlijn.

Het ging om de legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Krimske, Orichove, Novoloehanske, Zalizne, Kamjanka, Piski, Vodiane, Hnoetove, Sjirokine, Talakvivka en Pishtsjevik. Rond middernacht werden de soldaten bij de steden Svitlodarsk, Avdiivka en de dorpen Loehanske, Vodiane en Lebedinske aangevallen met onder meer 82 millimeter mortieren.

De separatisten in Donetsk melden zeven aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de mijn Abakoemova en de dorpen Dokoetsjajevsk en Kominternovo. Er zou onder meer met 120 millimeter mortieren geschoten zijn. De separatisten in Loehansk hebben het over drie aanvallen, op de buurtschappen Prishib en Kalinovka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: