donderdag 12 juli 2018

Soldaat en twee rebellen gewond, 17 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de zeventien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Twee rebellen zouden eveneens gewond zijn geraakt toen soldaten terug schoten. In de provincie Loehansk schoten de rebellen met zware machinegeweren op de legerposities bij het dorp Stanitsja Loehanska. Het is de bedoeling dat de strijdende partijen hier verder uit elkaar posities innemen, maar daar is het tot dusver niet van gekomen.

De soldaten bij het dorp Krimske kwamen onder vuur te liggen van granaatwerpers. Het was weer erg onrustig nabij Svitlodarsk, waarbij de soldaten die deze stad verdedigen werden bestookt met granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook de soldaten bij de nabijgelegen dorpen Novoloehanske en Loehanske kregen met deze wapens te maken.

In de provincie Donetsk werden de legerposities bij de steden Krasnhorivka, Marinka en Avdiivka, maar ook die bij de dorpen Talakivka en Sjirokine aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook kregen de soldaten bij de dorpen Trojtske en Vodiane te maken met aanvallen met zware machinegeweren en 'gewoon' geweervuur.

De separatisten in Donetsk maken melding van twee aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de buurtschap Golmovski en het dorp Belaja Kamenka. Van vijf gebouwen in Golmovski zouden ruiten gesneuveld zijn. De separatisten in Loehansk spreken van een enkele aanval van het leger nabij het dorp Sokolniki.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: