vrijdag 13 juli 2018

Rebellen vallen 24 maal aan, 3 soldaten gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Twee rebellen zouden bij tegenacties zijn gedood en drie gewond. De rebellen vielen 24 maal aan. Het was rustig in de omgeving van de bezette steden Loehansk en Horlivka, aldus de legerleiding vanochtend. In de omgeving van Popasna en Svitlodarsk schoten de rebellen met zwaremachinegeweren en geweervuur op de soldaten bij de dorpen Trojtske en Novoloehanske.

In de omgeving van de bezette stad Donetsk vielen de rebellen de legerposities bij Marinka, Avdiivka en de dorpen Berezove en Opitne achtmaal aan met zware machinegeweren en geweervuur. De situatie was weer het meest gespannen in de omgeving van de havenstad Marioepol. Hier schoten de rebellen veertien maal met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur op de sodlaten bij de dorpen Vodiane, Pavlopil, Talakivka, Lebedinske en Pishtsjevik. De soldaten bij Pavlopil en Vodiane kregen ook te maken met mortiervuur.

Volgens de separatisten in Donetsk deed het Oekraïense leger negen aanvallen op hun posities bij Spartak, Mineralnoje, Dolomitnoje, Vasilijevka, Dokoetsajevesk en Leninskoje Sodnovskoje. De separatisten in Loehansk melden dat het Oekraïense leger bij het dorp Stanitsja Loehanska eigen soldaten onder vuur heeft genomen, met de bedoeling de rebellen daarvan de schuld te geven. Op initiatief van de OVSE zouden de strijdende partijen bij Stanitsja Loehanska meer afstand van elkaar nemen, maar dat is nog altijd niet gebeurd. De separatisten leggen de schuld bij het leger, het leger bij de separatisten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: