zaterdag 21 juli 2018

Overheid neemt maatregelen na 'zwarte vrijdag'

Na een zwarte vrijdag met zeker 22 verkeersdoden op de Oekraïense snelwegen heeft minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur bekend gemaakt dat er meer werk gemaakt moet worden van snelheidscontroles en dat er beter toezicht komt op de veiligheid van met name de minibusjes. De maatregelen komen nadat gisterochtend ongelukken met veel doden en zwaargewonden vielen door onoplettendheid van chauffeurs van minibusjes. Later op de dag was er nog een zwaar ongeluk met twee doden en twee gewonden; een gezin kwam na de botsing om in de vlammen.

Minister Omeljan riep gistermiddag vertegenwoordigers bij zich van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Economische Ontwikkeling en handel, de Nationale Politie, de Verkeersveiligheidsdienst en de organisatie van busvervoerders.

Er werd overeen gekomen dat de Nationale Politie vanaf vandaag toegang heeft tot de database met alle busvervoerders. Bussen zonder de juiste papieren worden in beslag genomen. Eigenaren van minibusjes voor vrachtvervoer die illegaal zijn omgebouwd voor personenvervoer lopen kans op een fikse boete en zij raken hun transportvergunning kwijt.

Met ingang van 1 januari volgend jaar moeten bussen voorzien zijn van een gps-tracker en een tachograaf die aangeeft hoeveel uur een chauffeur al achter het stuur zit. De Nationale Politie heeft beloofd dat er met ingang van volgende week vrijdag meer snelheidscontroles op de snelwegen worden uitgevoerd.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: