dinsdag 17 juli 2018

Rebellen vallen 19 maal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de negentien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Bij tegenaanvallen zouden twee rebellen verwondingen hebben opgelopen. Het persbureau DAN van de separatisten in Donetsk meldt dat gisteravond een bejaarde vrouw gewond is geraakt bij een aanval van het Oekraïense leger op Dokoetsjajevsk. Daar zou ook een flatgebouw zijn beschadigd.

De aanvallen van de rebellen richtten zich op de legerposities bij Svitlodarsk, Avdiivka, Marinka, Krasnohorivka en de dorpen Krimske, Nevelske, Opitne, Vodiane, Hnoetove, Lebedinske en Sjirokine. Op soldaten bij Hnoetove zouden drie 82 millimeter mortiergranaten zijn afgevuurd.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger gisteren zeven aanvallen op hun posities heeft gedaan bij de dorpen Spartak, Dokoetsjevesk, Petrovskoje en de buurtschap Troedovskije. De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen, gericht op hun posities bij de buurtschap Slavjanoserbsk en het dorp Zhelobok.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: