dinsdag 10 juli 2018

Rebellen vallen 23 maal aan, soldaat raakt gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de 23 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De separatisten in Donetsk melden dat twee huizen in de buurtschap Sjirokaja Balka ten westen van de door hen bezette stad Horlivka zijn vernield bij een beschieting door het Oekraïense leger. Er zou niemand gewond zijn geraakt. De separatisten in Loehansk hebben het over een enkele aanval van het leger op hun posities bij het dorp Kalinovka.

In de provincie Loehansk was het volgens de Oekraïense legerleiding tamelijk rustig. De aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij de stad Svitlodarsk en de dorpen Novozvanivka en Novoloehanske waren minder hevig dan in de dagen ervoor.

De rebellen zetten in de provincie Donetsk pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren in bij zeven aanvallen op de legerposities aan de rand van de stad Avdiivka en de dorpen Nevelske, Novotrojtske, Piski en Opitne. In de omgeving van de havenstad Marioepol was de situatie weer erg gespannen. Hier werden twaalf aanvallen gedaan met pantserwagens en granaatwerpers op de legerposities bij de dorpen Vodiane, Lebedinske, Sjirokine en Orichove.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre


Geen opmerkingen: