maandag 16 juli 2018

Mijnwerkers zitten urenlang vast door stroomuitval

Negentig mijnwerkers hebben zaterdag zes uur lang ondergronds opgesloten gezeten door het uitvallen van de stroom in een kolenmijn bij het dorp Toshkivska in de provincie Loehansk. De mijnwerkers hadden hun werkdag er om acht uur 's avonds op zitten, maar konden de mijn door de stroomuitval pas om iets na één uur 's nachts verlaten. Iedereen bleef ongedeerd.

Normaal gesproken moeten de mijnwerkers het werk neerleggen en een ruimte opzoeken waar ze voldoende frisse lucht hebben. Bij een storing in de elektriciteit valt namelijk niet alleen het licht uit, maar wordt er ook geen verse lucht aangevoerd. Omdat de nooduitgangen van deze kolenmijn in slechte staat verkeren, konden de mijnwerkers echter niet van hun werkplek. Ze konden alleen het werk neerleggen en hopen dat er gauw weer elektriciteit zou zijn.

Het is de tweede keer in korte tijd dat mijnwerkers door stroomuitval gedwongen worden om lange tijd ondergronds te blijven. Vorige maand zaten ook negentig mijnwerkers urenlang vast in deze kolenmijn. De stroomstoring werd toen veroorzaakt door hevig onweer.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: