woensdag 11 juli 2018

Rebellen vallen leger Oekraïne twintigmaal aan

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren twintigmaal aangevallen. Er vielen geen gewonden aan Oekraïense zijde, terwijl de rebellen wel een man verloren en twee gewond raakten door een landmijn. In de omgeving van Loehansk, Popasna en Svitlodarsk in de provincie Loehansk was het rustiger dan in voorgaande dagen. Wel werden drie beschietingen uitgevoerd op de legerposities bij de dorpen Krimske, Orichove en Novoloehanske.

In de provincie Donetsk richtten de rebellen zich op de soldaten bij de stad Avdiivka en het dorp Opitne. Hier werden aanvallen gedaan met granaatwerpers en zware machinegeweren. De situatie nabij de havenstad Marioepol was weer erg gespannen. Hier vielen de rebellen veertien maal aan op de legerposities bij de dorpen Vodiane, Lebedinkse, Sjirokine, Hnoetove, Pavlopil en Bohdanivka.

De separatisten in Donetsk spreken van zes aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. Er zou geschoten zijn bij Veseloje, Horlivka, Petrovskoje en Leninski. De separatisten in Loehansk melden één aanval, in de omgeving van de buurtschap Frunze.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: